return of Ramadhan


kajang pak malau kajang berlipatkajang hamba mengkuang layuselamat berpuasa selamat beribadat semoga lebih baik dari tahun lalu !!!



begitulah hendaknya..aku doakan muslimin dan muslimat kalian dapat menyempurnakan ibadah puasa sebaik-baiknya. ketibaan Ramadhan kali ini cukup meriah. ‘dengan titah perintah ..saya mengisytiharkan…’…. begitulah kedengarannya setiap tahun di tv dan juga radio.tapi tahun ni,thanks to roommate aku ,ain..dengan jasa baik walkmannya,dapat jugak ikuti this announcement.tak habis di situ, dah terima berita baik ini,maka kenalah di’reti’kan untuk menyebarkannya….’Mawad!!!!!!!!!!!! Esok puasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’…. rasa macam announce raya jer..heheehe..




anyway,to mark first ramadhan,sahurnya cukup sederhana..limah dengan oatnyer, ain dengan roti+ maggi. same goes here..hehehe..as for buka puasa ,pi beli nasi and lauk at kedai mamak together with sarah and lia..tak terasa letih sedikit pun coz energy reserve banyak giler..yet to be burned..hehe..to watch the scale needle leaning westward everytime i weight myself.. but thats not the thing lar.. yang penting our ibadat is ikhlas..and suatu peringatan to all of my friends out there, orang yang beruntung adalah yang menjaga setiap detik waktunya untuk berbagai amal perbuatan yang mejadikannya berbahagia serta lebih dekat dengan ALLAH.And here’s the check list amalan bulan Ramadhan as in the volume 1,issue 1 of tazkirah online prepared by DNT MSC..




1.iftar bersama 2.tilawah 3.tadarrus 4.solat tarawikh 5.qiyamullail 6.iktikaf7 .bersedekah 8.menambah ilmu 9.eratkan silaturrahim 10.menghayati perjuangan Rasulullah S.A.W dan para sahabat




so,sendiri tahu dimana kurangnyer,di mana perlu patch work.. berkata-kata sahaja tiada gunanya.. dengan secebis ilmu yang ‘bisa dishare’ , aku doakan kita semua (termasuk aku lah..) dapat memperbaiki lagi amal dan ibadat kita sepanjang bulan puasa ini dan juga mendapat keredhaan Allah. dan dikesempatan itu, aku nak minta maaf kepada kalian sumer jikalau ada sebarang salah silap , hard feelings ker..hutang ker.sorry ya !




aku tak bley nak tulis banyak lagi..nota Chron’s disease, ulcerative colitis dari tadi stare kat aku.and I being myself,can’t resist renungan tajam tuh..maka dengan itu,aku isytiharkan post kali ini sebagai…..TAMAT !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: